LUDUS BEACH LIGA 2018/2019

Kontakt: Alen T. – 041 602 482, Davor Z. – 031 273 733

1. Pravica igranja
V LUDUS BEACH LIGI lahko nastopajo vsi igralci, kateri imajo dovoljenje za igranje od tekmovalne komisije ter plačano prijavnino.
Mladoletni igralci za sodelovanje potrebujejo soglasje staršev ali skrbnikov.

2. Kategorije
Udeleženci bodo razdeljeni v več lig. Predvidevamo, da bomo imeli v koledarskem letu 2018/19 imeli 4 lige po 5 ekip v moški kategoriji in 4 lige po 5 ekip v ženski kategoriji. Število lig in sistem je odvisen od končnega števila prijavljenih igralcev in igralk.

3. Razporeditev ekip
Razporeditev ekip bo v prvem letu opravila tekmovalna komisija, katera je sestavljena iz: vodje tekmovanja,koordinatorja lige ter predstavnika igralcev in igralk. Razpored bo znan predvidoma 10.10.2018.
V naslednjih letih bodo rezultati iz letošnje lige podlaga za oblikovanje nove lige. Tekmovalna komisija ima pravico do tako imenovanega “Wild Cart-a” to pomen, da se “dobra” dvojica lahko že v prvem tekmovalnem letu uvrsti neposredno v prvo ligo, saj je interes nas vseh predvsem enakovrednost lige.

4. Razpored igranja in prizorišče ter sistem
Vsi dvoboji se odigrajo po vnaprej določenem urniku ob sobotah in nedeljah dopoldne v športnem parku Ludus Črnuče (od 10:00h – 14:30h) .
Razpored tekem bo znan do 15.10.2018, predvidoma pa bo vsaka ekipa igrala 1x mesečno proti ostalim ekipam v ligi po pravilu “vsak z vsakim”.

5. Štetje in pravila
Igra se na 2 dobljena seta do 15 točke oz. na 2 točki razlike z zgornjo mejo 21 točk. V primeru izenačenja v setih, je potrebno odigrati še tretji set do 11, z zgornjo mejo 15 točk. Višina mreže je 243cm pri moških oz. 224cm pri ženskih dvojicah, velikost igrišč je standardnih 8x16m. Glede zgornjega odboja pri sprejemu servisa le ta ni dovoljen, podaja pa je glede na ligo stvar dogovora med igralci in nivojem njihovega znanja. Ekipe lahko izberejo tudi sodnika (igralca), kateri odsodi srečanje po svoji presoji.

6. Točkovanje, lestvica in sporočanje rezultatov
Zmaga z 2:0 prinaša 3 točke, zmaga z 2:1 prinaša 2 točki, poraz z 1:2 prinaša 1 točko in poraz z 0:2 ne prinaša nobenih točk.V primeru enakega števila točk veljajo naslednji kriteriji:

a) medsebojna tekma (v primeru dveh ekip z istim številom točk).
b) količnik osvojenih/izgubljenih setov po formuli (osvojene sete delimo z izgubljenimi seti in dobimo količnik).
c) količnik danih/prejetih točk po formuli (dane točke delimo s prejetimi točkami in dobimo količnik).
d) dodatno odigran set do 21 točke z razliko.

Takoj po odigranem srečanju je potrebno rezultat napisati na tablo z rezultati in ga posredovati na mail liga@ludus.si. Rezultati bodo še isti dan objavljeni na spletni strani www.ludus.si pod zavihkom LUDUS BEACH LIGA.

7. Oprema in žoge
Dvoboje je obvezno igrati v majicah lige, katere igralci prejmejo pred pričetkom sezone. Uradna žoga lige je Mikasa. Žogo za vsak dvoboj zagotovi organizator v tem primeru ŠPORTNI PARK LUDUS ČRNUČE.

8. Neopravičeno neodigran dvoboj izstop ter izključitev iz lige
Neupravičeno neodigran dvoboj, ki ga je ugotovia komisija, se registrira z 0:21 in kaznuje z odvzemom ene točke, nasprotnik pa zmaga z rezultatom 21:0, in dobi 2 točki. Trije neupravičeno neodigrani dvoboji pomenijo avtomatično izključitev iz lige. V primeru izključitve ali izstopa iz lige se vsi rezultati ekipe brišejo.

9. Nadomeščanje, odsotnost, poškodba igralca
V primeru poškodbe ali drugega opravičljivega primera odsotnosti igralca, lahko ekipa z rezervnim igralcem vseeno odigra/dokonča dvoboje, vendar v tem primeru prejme le polovico vseh osvojenih točk. To ne velja v primeru, ko rezervni igralec odigra cel krog tekmovanja. V tem primeru ta ekipa prejme vse osvojene točke.
Primer: Miha in Jaka sta imela v ekipi rezervnega igralca. Ker se je Miha med tekmo poškodoval, ga je nadomestil rezervni igralec in od tega trenutka dalje ekipa prejema polovico osvojenih točk v tem krogu.
Primer 2: Miha se je pred začetkom kroga poškodoval in nadomestil ga je rezervni igralec. Skupaj z Jakom sta odigrala vse tekme kroga in prejela vse osvojene točke.

10. Prehodi iz lige v ligo
Ekipe prestopajo iz lige v ligo glede na rezultat po končanem krogu tekmovanja. Prva ekipa iz vsake lige si zagotovi pravico nastopanja v višji ligi. Zadnja ekipa v ligi nazaduje v ligo nižje. Končna oblika lestvice bo znana po prijavah za leto 2018/19.

11. Prijavnina in prijave
Igralci sprejeti v ligaško tekmovanje, morajo do pričetka poravnati igralnino. Višina igralnine na ekipo za sezono 2018/19 znaša 200 eur. Članom ŠD LUDUS priznamo 10% popust. Po začetku lige se ekipe še vedno lahko prijavijo do vključno 31.12.2018.

12. Tekmovalna komisija in informacije
Tekmovalno komisijo sestavljajo: vodja tekmovanja Miha Premelč, koordinatorja lige Alen Tači in Ines Vidič, ter predstavnik tekmovalcev Davor Zupančič. Tekmovalna komisija si pridružuje pravice do sprememb pravilnika tekmovanja.
Vsa ostala obvestila bodo objavljena na spletni strani www.ludus.si pod zavihkom LUDUS BEACH LIGA.

13. Odgovornosti
Igralci ki se v ligo prijavijo izjavljajo, da poznajo pravila in pravilnike LUDUS BEACH LIGE ter, da se z njimi strinjajo. Igralci igrajo na lastno odgvornost. Igralcem kateri so iz lige izključeni ali izstopili, vodstvo ne povrne prijavnine.

14. Promocijske aktivnosti
Igralci kateri se prijavijo v ligo se strinjajo, da se njihova imena in foto material lahko uporabljajo v informativne, promocijske in oglaševalske namene lige in to brez nadomestil.

15. Vprašanja in ostale informacije
Za vse informacije in vprašanja nam pišite na elektronski naslov: liga@ludus.si ali pokličite 041 602 482 – Alen T. ali 031 273 733 – Davor Z.

Splošni pogoji & varovanje osebnih podatkov

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Kaj so piškotki? Piškotki so majhni paketki podatkov, ki se shranijo na vaš računalnik ko obiščete spletno stran. Ob naslednjem obisku se vsebina piškotka pošlje nazaj na strežnik. Z njihovo pomočjo vas naš strežnik "prepozna" ob naslednjem obisku. Prav tako pa z njihovo pomočjo strežnik "ločuje" med trenutnimi obiskovalci. Piškotke (ali podobne brskalne podatke, npr. Flash cookies) uporabljamo tudi za identifikacijo vsebin na strani. Kakšno nalogo imajo piškotki? Piškotki so odgovorni za marsikaj, omogočajo na primer učinkovito krmarjenje po straneh, saj shranjujejo vaše izbire in na splošno izboljšujejo vaš obisk spletnega mesta. Če naše spletno mesto ne bi uporabljalo piškotkov, bi ob vsakem premiku na novo spletno stran veljali za novega obiskovalca; po vnosu podatkov za prijavo in premiku vas tako naslednja stran ne bi prepoznala, zato bi se morali znova prijaviti. Spletna stran www.ludus.si uporablja tehnične piškotke, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani.

Zapri